2020. október 10., szombat

Megjelenési dátumot sajnos nem tudok ígérni, de jelenleg is dolgozunk a szerkesztőmmel az Élj a pillanatnak! című regényemen, így arra jutottam, időszerű lenne egy borítótervező pályázat!

Vörös Pöttyös regényről van szó, két főszereplője és nézőpont karaktere van. A tizenhét éves Panka az Ambrózia Kiadónál dolgozik diákmunkásként, mint marketing asszisztens, az egyik fő feladata pedig az, hogy segítsen megszervezni a híres francia író, Bastien Binoche budapesti dedikálását. A lány kezdetben izgatott, hiszen a kedvenc írójáról van szó, de hamar rádöbben, Bastien kissé bunkó. Ám a két fiatal ahogy egyre több időt tölt együtt a dedikálás során, egyre jobban megismerik egymást, és fellobban a szikra...

Mit érdemes tudni a borítótervezés kapcsán?

- A főhősök külseje: A 17 éves Panka a történet egy bizonyos pontjáig göndör, vörös hajú lány, saccperkábé, mint Opitz Barbi. Panka átlagos testalkatú és sötét szemű. A 19 éves Bastien is átlagos testalkatú, helyes, zöld szemű, sötét hajú srác, aki elég sokszor hord szemüveget.

- A megjelenő elemek: a könyv karácsony idején játszódik, hóesés is van, igazi karácsonyi romantikus történet (én legalábbis annak szántam :)). A helyszín most Budapest. Ami még érdekes lehet, hogy Bastien ugye író, Pankának pedig van egy régi típusú, "kettétört szív" típusú nyaklánca, tudjátok, ami tulajdonképpen két lánc, és ha összeilleszted a szíveket, akkor kapsz egy egészet.

- Technikai tudnivalók: a borítótervek légyszi legyenek legalább 600x900-asok, Vörös Pöttyös regényről van szó, a cím: Élj a pillanatnak! Tudom, hogy rengeteg idő, míg az ember borítót tervez, így egy embertől csak 7 db tervet tudok elfogadni, ezért ha valaminél csak apró változások vannak, érdemes azt átküldeni, ami a legjobban tetszik.

- Ahonnan képeket választhatsz: fontos, hogy csak jogtiszta képek kerülhetnek a borítóra. Így képeket a Dreamstime és az 123f oldalról válassz kérlek. Nem gond, hogy van rajtuk felirat-logó, a győztes tervnél a kiadó meg fogja vásárolni a stock fotó oldalról a képet. Saját fotó és grafika természetesen használható :)

- Ahová a terveket küldd: kérlek a Facebook oldalamra, esetleg az e-mail címemre (racztibor1988[kukac]gmail.com) küldd a terveket. A pályaművek a Facebook oldalamon lesznek majd megtalálhatóak.

- Határidők és egyebek: a borítótervező pályázat határideje október 20. kedd, az eredményhirdetés október 21. szerda. A győztest én választom ki, és a nyereménye egy példány a regényből. A végső döntést, hogy mi kerül rá a kötetre Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó vezetője hozza meg.

Nos, ennyi lett volna. Nagyon kíváncsian várom, hogy milyen tervekkel rukkoltok elő, annál is inkább,mert a korábbi pályázatokkal ellentétben most abszolút nincs konkrét elképzelésem a borítóról, és teljesen mindegy, hogy modell, motívum, vagy a kettő elegye kerül a tervre. Nagyon izgatott vagyok :)