2020. október 23., péntek

A napokban lezajlott az új Vörös Pöttyös regényem, az Élj a pillanatnak! borítótervező pályázata, amihez összesen 105 szebbnél szebb terv érkezett.

Kétségkívül nem volt egyszerű végül döntenem a győztes borítóról, amit előre is jelez, hogy olyan dolog történt, ami eddig még soha, pedig ez már a hetedik borítótervező pályázat, ami lefutott az oldalon.

Nos, íme a kedvenc terveim, ezeket ajánlom majd a kiadóvezető figyelmébe.


7. Anghius Vivien

Több gyönyörű terv is érkezett Vivientől, a lájkok során úgy láttam, többen is szerettétek ezt a borítót. A kép részemről is telitalálat, viszont sajnos a címleírás, a toll és a mögötte meghúzódó sárga sáv miatt nem tudott előrébb jutni a listán.


6. Simon Tünde

Imádom a csillagszórókat, és erről a képről üvölt a karácsonyi hangulat, ami nagyon is passzol a történethez. A modellek szimpatikusak, a betűtípus is klassz, egyedül az alsó kép az, amin változtatnék, de ezen felül szeretem ezt a tervet.


5. Pop Alexandra

Egyszerű, magával ragadó és figyelemfelkeltő Alexandra terve, csak a betű színe veszik el nagyon a borítón, de minden mást szeretek rajta :)


4. Szilágyi Ildikó

Az Élni akarok! borítóját idézi meg Ildikó terve, ami részemről teljesen rendben van. Szeretem a piros-fehér betűk keveredését, a fa hátteret, egyedül a fenti kesztyű az, ami nem nyerte el annyira a tetszésem, de ettől eltekintve szép ez a borító.


3. Anghius Vivien

Nagyon szeretem ezt a képet, a párost, az aranyló hátteret és a karácsonyi hangulatát. Egyedül a betűtípus lóg ki a sorból, de ez könnyedén cserélhető.


2. Szidonya Júlia

Azok közé tartozom, akiik nem lelkesednek túlzottan a rajzolt borítókért. Ez a gömbös megoldás viszont nagyon tetszett, annyira szépen megidézte a karácsonyi hangulatot, és a rajz is szézp. Egyedül pár apróságot változtatnék, mint a gömb mérete vagy a betűtípus, netán a háttér. De ettől eltekintve magam is meglepődtem rajta, de megigézett ez a terv.


1. Szabó Enikő és Ujhelyi-Poór Veronika

Bármennyire is szerettem volna, egyszerűen képtelen voltam győztest választani, így két győztest hirdetek! :)

Enikő terve egy az egyben az Élni akarok! borítót hozza, ami számomra azért is kedves, mert vannak közös szereplők és Lilla is említésre kerül a történetben, sőt, még az orgona is előkerül. A borítót pedig imádom, a színeit, a karácsonyi hangulatát.

Veronika terve pedig első pillantásra szerelem, mert jó a páros, imádom, hogy megjelenik a borítón Budapest, olyan varázslatosak a színei és bár a karácsonyi hangulatot annyira nem érzékelem, de a télit igen. Ez tipikusan az a borító, amire ránéz az ember, és meg akarja ismerni a könyvet. Én legalábbis így lennék vele.


Nos, dönteni tehát nem tudtam, így természetesen Enikő és Veronika is kap majd egy-egy példányt a könyvből miután megjelenik. A végső döntést most is Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó vezetője hozza meg, amint új hírt tudok akár erről, akár a megjelenés időpontjáról, a Facebook oldalamon közlöm veletek.

És mindenkinek köszönöm a sok szép tervet, a kommenteket, a lájkokat. Öröm látni, hogy ti is várjátok már Bastien és Panka történetét!