2020. november 6., péntek

Nagyon erősnek ígérkezett még év elején a 2020, és bevallom, nagy erőkkel dolgoztam azon, hogy jó sokat olvashassatok tőlem idén (is). Viszont sajnos jött a koronavírus járvány, ami a könyvkiadásra is hatással volt.

Idén érkezett volna a Fogadj el! Vörös Pöttyös kiadása, amiben két ajándék novellát is olvashattok majd, az egyik vadonatúj, ebben Dávid és Áron első csókja a téma, de ezúttal Áron szemszögén keresztül. Nekem ez lett az egyik kedvenc Áron-sztorim, alig vártam, hogy elolvashassátok.

A vírus viszont nyilván nem tett jót egy újrakiadásnak, még ha más pöttybe is sorolta volna be a kiadó. Arról még nem tudok, hogy végül mikor várható az újrakiadás megjelenése, reménykedem benne, hogy jövőre már a kezünkben tarthatjuk. A tervezett borítót azért megmutatom, a borítótervező pályázat győztese mellett döntött a kiadóvezető is.

Idén érkezett volna egy Young Adult antológia is a Könyvmolyképzőnél, ahová bekerült az egyik írásom, ami egy fiatal lányról szól, aki az édesanyja halálát próbálja feldolgozni, és ez különösen nehéz számára, amikor eljön a quinceañera időpontja. (Ez amúgy egy nagyon klassz spanyol eredetű ünnepély, ilyenkor a 15 éves lányok kvázi felnőtté válását ünneplik a családok).

Az antológia megjelenése is 2021-re lett tolva, így még itt is várni kell egy kicsit, hogy elolvashassátok ezt a novellámat.

Az idei évben nem írtam (még) új regényt, hanem kábé két tavalyi kéziratom gondozásával, javításával és szerkesztésével teltek a hetek

A Nincs hozzád hasonló egy Rubin Pöttyös történet, amit a Túl szép kedvelőinek ajánlok igazán, hiszen egy túlsúlyos srác szerelembe esése a téma. Az Élj a pillanatnak! egy romantikus Young Adult karácsonyi sztori, itt egy kiadónál dolgozó marketinges lány, és a dedikálni érkező francia író kapcsolata áll a középpontban.

A kiadótól a napokban kaptam egy kérdést, hogy mit szeretnék, melyik regényem jelenjen meg idén a kettőből. Szerintem érthető, hogy mindkettő már nem fért bele, hiszen ez az év különösen nehéz minden kiadó számára.

Végül az Élj a pillanatnak! várható tőlem idén, mert a Nincs hozzád hasonló egy komolyabb történet, és úgy éreztem, most, ebben az élethelyzetben az olvasóimnak nagyobb szüksége van egy édes, romantikus történetre, ami ráadásul karácsonykor játszódik.

Így idén nagy eséllyel az Élj a pillanatnak! című regényemet olvashatjátok el. Hogy mikor várható a megjelenése? Legkorábban december 10. környékén, de amint érkeznek újabb hírek, mindenképpen tájékoztatni foglak titeket róla.

Remélem sokan esélyt adtok majd Panka és Bastien történetének, jövőre pedig ha minden jól alakul, érkeznek az újabb RST sztorik. Addig is, vigyázzatok magatokra, és ha tehetitek, támogassátok a magyar szerzőket, hiszen most mindannyiunknak nagy szüksége van rá <3