2022. augusztus 21., vasárnap

Imádom a romantikus karácsonyi filmeket, általában ezzel hangolódom mindig az ünnepre. Sokszor már októberben elkezdem nézni őket, és ilyenkor bizony nincs megállás! Mindig is szerettem volna LMBTQ karácsonyi romantikus regényt olvasni, de sajnos ilyen nem elérhető itthon. Egészen mostanáig!

Úgy érzem mindannyian megérdemlünk egy romantikus karácsonyi meleg regényt, így született meg a fejemben a Téged kérlek karácsonyra gondolata. A történet november végétől, egészen a szenteste harmadnapjáig tart, és elég fontos szerep jut benne az ünnepnek, a csillagszórónak, a karácsonyi daloknak és egy titoknak.

A történet főhőse Bence, egy tizenhét éves vidéki srác, akinek már nagyon nyomja a lelkét az, hogy meleg. Van is egy srác a suliban, aki már évek óta tetszik neki. Martin nyíltan meleg, mindenkivel kedves, vicces és olyan helyes, hogy Bence szíve belemereg akárhányszor meglátja őt. Amikor egy közös barát révén még jobban megismerik egymást, Bencében egyre inkább tudatosul az, hogy szeretne ő is előbújni, és elhívni randizni Martint, hátha igent mond, de hatalmas benne a félelem.

Miért nem egyszerű Martinnak a coming out? Nos, kapásból focizik, ő a suli csapat csatára. A legjobb barátjának, Zalánnak gyakran vannak homofób megszólalásai, a nagyanyja egy igazi Szörnyella, aki mindenkit gyűlöl, aki más. De a legnagyobb félelme az, hogy a szülei nem fogadják majd el őt, akik a hatvanas éveikben járnak (Bence kései gyerek). De ahogy telik az idő, úgy feszíti szét egyre jobban Bence lelkét a titka.

Azt hiszem spoiler mentesen ennyit tudtam mesélni a regényről. Szóval igen, itt végig élhetitek majd azt, hogy mit is jelent a coming out egy fiatal magyar srác életében, milyen nehézségekkel jár, ha "a szekrényben maradsz", ha csendben végig hallgatod, ahogy mások buziznak melletted, és mennyire nem egyszerű megtalálni a hangod és használni is azt. Nagyon nehéz volt megírni ezt a regényt, rengetegszer átírtam, ahogy folyamatosan fedeztem fel, hogy mennyire komoly és nehéz témába vágtam bele, hiszen tudom, olyanok is olvassák majd, akik coming out előtt állnak. Remélem nekik segítség lesz majd Bence története.

A komolyabb témák mellett viszont a cukiságfaktor is jelentősen ott van ám, az egyik kedvenc jelenetem például az, amikor a karácsonyi díszkivilágításban, a hóesés közepette ülnek a főhőseink a mikulás szánján, mélyen egymás szemébe néznek, és... és... nos, majd kiderül mi lesz! ;)

Ha minden jól alakul, a regény karácsonyra jelenhet meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Remélhetőleg a papír hiány és a nyomdai helyzet is lehetővé teszi majd mindezt. A kötet a Vörös Pöttyösök közé fog kerülni. A helyszín ismerős lesz ám, ugyanabban a suliban játszódik, ahol a Szállj a dallal duológia is, sőt, Hanna bátyja, Kornél mint Bence osztályfőnöke több jelenetben is feltűnik majd, és pár korábbi Szállj a dallal duológia karakter is említésre kerül. (De ez nem spin-off, ezek az említések inkább csak egy kis kikacsintások lesznek azoknak, akik olvasták a duológiát).

Én már nagyon várom, hogy elétek tárjam ezt a történetet. Igazán fontos a szívemnek, bízom benne, hogy ti is annyira megszeretitek majd, mint én. És hihetetlen, hogy már a kilencedik regényemről számolhatok be nektek! Olyan ez, mint egy megvalósult álom!