2021. szeptember 30., csütörtök

Ha minden a tervek szerint alakul, és nem jön közbe semmi, decemberben megjelenhet az új regényem, a Nincs hozzád hasonló, ehhez hirdetek most borítótervező pályázatot. Rubin Pöttyös regény lesz,a történetről itt írtam bővebben információkat.



Mit érdemes tudni a borítótervezés kapcsán?

- A főhősök külseje: A címből és a történetből adja magát, hogy ha modelles borítót szeretne valaki készíteni, akkor Kristófból érdemes kiindulni. Ő egy 25 éves, sötét hajú, sportos srác, akinek a karján és a mellkasán is vannak tetoválásai.

- A megjelenő elemek: Ha bárkinek van ötlete egy "Colleen Hoover típusú", nem emberes borítóra, ami inkább egy hangulatot ragad meg, azt is örömmel fogadom. Külön elemként ami érdekes lehet: Csongor amikor ideges, origamizik, mindig madarakat hajtogat, például kolibrit. Régi szokása, még a gimiben alakult ki, ehhez fordul, ha nem tud elmélyedni egy könyvben, de le akarja kötni az agyát.

- Technikai tudnivalók: A borítótervek kérlek legyenek legalább 600x900-asok, Rubin Pöttyös regényről van szó, a cím: Nincs hozád hasonló. Tudom, hogy rengeteg idő, míg az ember borítót tervez, így egy embertől csak 7 db tervet tudok elfogadni, ezért ha valaminél csak apró változások vannak, érdemes azt átküldeni, ami a legjobban tetszik.

- Ahonnan képeket választhatsz: fontos, hogy csak jogtiszta képek kerülhetnek a borítóra. Így képeket a Dreamstime és az 123f oldalról válassz kérlek. Nem gond, hogy van rajtuk felirat-logó, a győztes tervnél a kiadó meg fogja vásárolni a stock fotó oldalról a képet. Saját fotó és grafika természetesen használható :)

- Ahová a terveket küldd: kérlek a Facebook oldalamra, esetleg az e-mail címemre (racztibor1988[kukac]gmail.com) küldd a terveket. A pályaművek a Facebook oldalamon lesznek majd megtalálhatóak.

- Határidő: október 14. csütörtök. Eredményhirdetés október 15. péntek. A győztest én választom ki, és a nyereménye egy példány a regényből. A végső döntést, hogy mi kerül rá a kötetre Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó vezetője hozza meg.

Előre is köszönöm mindenkinek, aki megtisztel a tervével. Nagyon izgatott vagyok, kíváncsian várom, hogy milyen ötletek, gondolatok jutnak majd az eszetekbe a regény kapcsán. Izgalmas kaland lesz!